Tillbaka till Holma

Tillbaka till Holma

Strax efter årskiftet flyttade Projektet ”Ser du stjärna runt dig?” från Lorensborg Centrum till Hyllie Folkets hus på Holma.

Inför sista projekt året så kommer man hålla hus här nere i folkets Hus i Holma.

När vi frågar Rend som är projekt ansvarig i projektet ”Ser du stjärnorna runt dig?”, om vad han tycker om det nya stället och varför man flyttade från Lorensborg till Holma, så svarar han så här;

”Projektet har under år 2 i samråd med MKB kontinuerligt letat efter lokaler som passar verksamheten bättre. Detta då vår ena lokal låg på källarplan i bostadshus och inte var tillgänglighets anpassad, och den andra lokalen på köpcentret hade begränsade öppettider. Samtidigt som ingen av lokalerna, ur ett arbetsmiljö perspektiv, var optimala. Redan när vi fick tillträde till lokalen på centret i Lorensborg visste vi att detta skulle vara temporär lokal, då en planerad renovering av hela köpcentret låg nära i tiden

Därav letade vi frekvent efter arbetsplats/mötesplats som mer kunde matcha våra behov. När möjligheten att flytta tillbaka till Holma, och Folkets Hus dök upp, fanns där inga tvivel om att detta skulle passa oss bättre. En utmaning med flytten är naturligtvis att inte förlora/tappa de deltagare/besökare från Lorensborg som varit aktiva när vi varit där. Här gäller det att vi kontinuerligt jobbar med att utöka vår tillgänglighet även för de som känner att vi numera är en bit bort.”

Kelly och Egzon jobbar som projektassistenter kommenterar även dem om flytten;

Eftersom vi har mer flexibla öppettider i Folkets Hus så anpassar vi våra träffar/möten med deltagarna efter deras önskemål. Syftet med det är att dem alltid ska kunna ta del av vår lokal och anordna aktiviteter inom våra projektdeltagare. Med förhoppningar att våra engagerade ska ta eget intiativ och kunna ta del av lokalen vilken tid som helst, då vi har tillgång till lokalen när vi vill.

Fortfarande har vi öppen kvällsverksamhet onsdag och torsdagar.

Några av våra aktiva deltagare kommenterar även flytten;

Sara 17 år tjej från Bellevue/Lorensborg;

”Ser du stjärnorna runt dig projektet har flyttat lokalen från lorensborg till Holma Folkets Hus. Jag tycker det är en fördel eftersom att lokalen i Lorensborg var väldigt begränsad med både öppettiderna och ytan. Lorensborg lokalen var väldigt liten i jämförelse med den nya samt att öppettiderna är mer flexibla i den nya lokalen. Den nya lokalen är mycket fräschare och mer hemtrevlig, medans i Lorensborg lokalen var det oftast kallt och dåligt med luftkonditionering. ”

Abdullah och Mike 19 och 25 år från Bellevue;

”Även om vi hade det närmare till lokalerna i Lorensborg och inte var där så ofta, så känns dem nya rummen i Folkets Hus mycket mer fräschare och lugnare, känns mer välkomnande. Dessutom finns det alltid något att göra eller prata om när man kommer hitt”

Rim Mohammad 19 årig tjej från Holma;

”Väldigt positivt då det är närmare mig eftersom ibland orkade jag inte efter jobb eller plugget ta mig till Lorensborg då tiderna var begränsade samtidigt var det en liten lokal och väldigt kall om vintrarna. Nya lokalen känns mer som ”hemma” då eftersom HUR föreningar grundades här,. Men målsättningen är att VI får en helt egen lokal som vi själva får”

Några snabba kommentarer fick vi även med Remzo som är platsansvarig i Folkets Hus;

” Projektet har precis etablerat sig och så här långt har det fungerat jätte bra. Väldigt positivt att även yngre målgrupper kommer hitt och vi ser många som kommer och vill engagera sig i samhället”

-Folkets Hus är även en lokal som uthyres till föreningar och privat personer för bl.a. fester. I Folkets hus finns det föreningar som Riksbyggen, ABF Malmö, enRival m.m.

Välkomna hit?

Theos konstverk i lokalen på Lorenborgs C kommer definitivt saknas!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *