”Gratis dans, med målet att öka deltagarnas självförtroende”

”Gratis dans, med målet att öka deltagarnas självförtroende”

Låt oss presenterna en positiv engagerad 17 årig tjej från våra områden, det här är stjärnan Leen:

⁃ Jag är en glad och målinriktat person som strävar efter perfektion och som har en vilja för att lyckas som är mycket starkare än rädslan för att misslyckas. Jag har dansat sedan fem- års åldern i hemlandet, Förenade Arab Emiraterna och fortsatte när jag kom till Sverige då jag var 7 år gammal. Som person tycker jag att jag är tålmodig vilket behövs när man dansar med barn och ungdomar. Jag försöker också vara en människa som alltid ser det bästa i andra människor. På så sätt ser jag mig som en optimistiskt människa. På fritiden dansar jag på Malmö Dansakademi och är engagerad i HUR där min roll är att vara dans ledare. Jag studerar även på gymnasiet.

Vad driver dig?

⁃ Jag har en enorm passion för dans. Jag älskar att dansa samtidigt som jag lär ut. För mig betyder dans allt och jag blev inspirerad av min pappa som lärde mig att dansa redan i ung ålder. Min pappa förlorade jag för några år sedan. ”Min pappa brukade alltid se till så att jag var på mina dansträningar, även när jag tillsammans med min mamma och bror flyttade till Sverige, och då var min pappa kvar i hemlandet, då brukade han ringa mig för att se till så att jag var där och skötte min dans. Han älskade det och han trodde på mig jätte mycket när det kom till dansen, trots att jag va så liten. När min pappa gick bort blev dansen väldigt viktigt för mig, jag ville bli något inom dansen. Vare sig det är att jag driver i en egen verksamhet, åker runt om i världen och dansar eller att vara bakgrundsdansare till Beyonce eller någon annan känd artist. Poängen var jag ville bli någon. Jag är väldigt tacksam och jag uppskattar att jag har fått möjligheten att driva i HUR-Dansen, nu känns det som att jag är ett steg närmare drömmen.

Varför håller du i dansen?

⁃ Jag driver dansen eftersom att jag tycker det är viktigt att alla människor, redan i ung ålder lär sig att våga vara sig själv och även våga uttrycka sina åsikter fritt och genom dans så är det ett jätte bra tillfälle att hitta en trygghet i sig själv samtidigt som sin individuella självförtroende stärks. Även om jag håller i dans lektionerna så finns det tillfälle för oss där vi pratar om skolan, livet m.m och har trevliga film kvällar, meningen är att dansens deltagare ska stärkas som individer.

⁃ ” Självklart är vi oerhört glada att Leen visar vilja och ett stort engangemang. Vi tycker det är viktigt att barn och unga i tidig ålder har något att sysselsätta sig med, sen kvittar det i vilken form det görs. Det viktiga är att man som ung har massvis med möjligheter och alternativ att fritt få välja hur och vad man vill spendera sin fritid med så länge det är meningsfullt. ”- Kelly och Egzon, projektassistenter.

HUR-Dansen

Drivs av Leen via HUR och projektet ”Ser du stjärnorna runt dig” varje onsdag kl 16.30-18.00 på Lorensborgsskolans rytmiksal.

Alla mellan 10-15 år är hjärtligt välkomna till Lorensborgsskolan, för att dansa med Leen!

Sara Karim

17 år

HUR-NyttKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *