”Kan jag, kan alla”

”Kan jag, kan alla”

Ålder: 20 

Bor. Dammfri tillsammans med pappa

Favoritmat: Pasta med kyckling

Ledord: It only counts when it starts to hurt

Vem är Dumbellzinho?


Ali heter jag och är 20 år gammal. Född och uppvuxen i Holma. Bor med min pappa i Dammfri. Går i folkhögskola för att fixa min behörighet så att jag kan plugga vidare och till sommaren blir jag klar, söker en del i yrkeshögskola inom bygg och även till en utbildning som elektriker. Jobbar deltid hos DHL inom lager samt ska jag få ett deltidsjobb hos Friskis&Svettis. Har sen fyra månader tillbaka även börjat träna styrketräning och numera driver jag ett Instagram-konto där jag dagligen lägger ut klipp på min kost och träning. Har jag tid över så gillar jag umgås med vänner. Det här är jag (haha)

Instagram-kontot, så häftigt, varför?

Min pappa jobbar som personlig tränare och redan i tidig ålder fick jag göra armhävningar och situps där hemma så träningen har jag blivit uppväxt med. Det som driver mig extra är att jag innan jag började träna så hade jag en rätt så ¨tråkig vardag¨ jag gjorde inget speciellt. Vaknade lite när jag ville, stack till skolan sen efter skolan så gjorde jag inget förutom att hänga med vänner ute, men nu när jag verkligen har fått struktur och schema så känner jag mig alltid pigg under dagen, glad och att jag hela tiden är igång, mitt syfte med mitt konto är också att andra kan ta del av det. Kan jag, kan alla! Så jag bestämde mig för att göra ett konto där jag kommer lägga ut på allt som rör sig kring min träning, dels för att motivera mig själv och för att få andra till att motivera sig. Min pappa hjälper mig med kosten och eftersom jag har en bra grund inom träningen så kan jag basövningar som jag kör på. Instagram kontot är också till att andra personer som behöver hjälp med träning eller kost kan vända sig till mig. Allt positiv feedback jag fått och får, gör min till mer drivande för att uppnå mina mål.

 

Vad är målet med träningen och kontot?

Det bästa för tillfället är att jag har en strukturerad vardag. Jag vaknar halv 7 på morgonen äter min frukost sedan går jag till skolan, efter min skola vet jag att jag måste träna och samtidigt äta under samma tider på dygnet. Det har gjort min vardag till mycket bättre eftersom jag känner mig piggare och dessutom har jag rutiner jag följer dagligen. Den ¨fina kroppen¨ kommer att komma förr eller senare för den som tränar hårt, men det är tiden innan det som är väldigt tuff och kräver rätt disciplin, men självklart är målet att få en hälsosam fin kropp. Vägen till det kommer jag visa genom mitt instagram konto. Där förhoppningar är att i framtiden driva en egen sida om träning och kost, kontot jag har är en jättebra start då instagram är populärt flöde för att fånga upp följare.Och då är det inte ett syfte för ett vinst drivande sida jag är ute efter, det finns många unga där ute som inte har ork till att börja träna fastän man vill det, jag hoppas via det jag gör att jag kan driva och ge andra motivation till att dem börjar och inser att allt går om man vill.Var fick du namnet dumbellzinho ifrån?

Jag låg faktiskt bara i sängen en kväll och tänkte på vad jag ska ha för användarnamn, sen tänkte jag på att under förra sommaren hade jag ett smeknamn Zamzinho, och sen betyder dumbell hantel på engelska och sen av sig själv blev det dumbellzinho haha tyckte det passade bra och att ha ett unikt namn är viktigt eftersom det blir mer intressant då.

Bilden tagen i december 2018

Bilden tagen i april 2019

Tack Ali, och lycka till!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *