FÖRENINGEN VI

Vem är du?
Mitt namn är Ardijan Selmani, född och uppvuxen i Malmö, Holma. Jag är 24år gammal och idag jobbar jag som pedagog i Nydalaskolan. 

Varför grundade ni föreningen VI?
Ardijan Selmani grundade den ideella föreningen VI tillsammans med Ibrahim Alsadi, tanken slog oss när en elev hade det svårt rent ekonomiskt till att betala medlemskapet till en fotbollsförening. 
– ”Så vi slog ihop oss ett gäng för att betala medlemsavgiften. Sen märkte vi att det var fler och fler barn och unga som hade gemensamma utmaningar som gjorde att vi därefter tänkte varför inte starta en förening och erbjuda kostnadsfria aktiviteter som skall främja till en meningsfull fritid och att det skall utveckla individen på olika plan. Där startade vi föreningen VI.”
Hur gick ni tillväga?
Tanken var bara att söka enkla bidrag för att kunna skapa och genomföra aktiviteter, varken mer eller mindre. Men arbetet uppskattades väldigt mycket av flera instanser vilket ledde till många samarbetspartners på grund av det stora ungdomsengagemanget som i sin tur ledde till en lokal finansierat av ABF. Idag erbjuder vi olika aktiviteter som teorilektioner till körkort, kampsport, fotboll, gym, studio, läxhjälp och e-sport i samarbete med olika aktörer. 
Vad är det syftet med föreningen VI?
Syftet med föreningen är att ungdomarna skall känna ägandeskap och att driva föreningen med deras engagemang och oss som stöttepelare. Vi jobbar även för att barn och unga inte ska känna begränsningar om mål och drömmar. Med rätt förutsättningar och positiva förebilder så är allt möjligt om vad barn och unga vill bli!
Var ser ni föreningen om 5år?

Målet är att om redan ett år skall föreningen VI vara även ute i Stockholm och Göteborg. Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *