”Fotboll har varit en stor del av mitt liv”

Ylli Shabani uppväxt i Holma, började spela fotboll i tidig ålder och drömmen var att bli fotbollsspelare. Hur gick det? Vad gör Ylli idag? Läs nedan för att få en inblick 🙂


Vem är du?

Ylli Shabani 37, nuvarande tränare för FC Rosengård. Före detta fotbollsspelare. Fotboll har varit en stor del av mitt liv. Jobbar heltid på Boost by FC Rosengård, ett projekt som FC Rosengård äger, där vi hjälper arbetslösa ungdomar ut i arbete eller med studie som vi ger redskap för att ta nästa kliv mot arbetslivet. Gillar att resa 
väldigt mycket då jag känner att man lär sig hur saker och ting funkar allting behöver inte vara så som vi har det i Sverige. jag har fått ut väldigt mycket glädje, minnen och upplevelser som jag kan ta med mig och hjälpa andra.

Du har varit en elitfotbollsspelare berätta lite?

Började min fotbollskarriär i VVK som låg mellan Holma och Kroksbäck. I tidig ålder flyttade jag till Malmö FF. I Malmö FF fick jag lära mig mycket och inte bara från den sportsliga sidan utan även att hålla tider, disciplin och annat jag idag har det inlärt. Som 18 åring fick jag lärlingskontrakt med MFF, tyvärr halkade skolan lite efter då jag prioriterade min fotboll och att träna med A-laget gick förre. Efter ett tag blev jag utlånat till LB07 så i början var jag väldigt ledsen och arg eftersom jag ville vara kvar i MFF och slåss om en plats där, i ung ålder vet man inte hur man ska handskas i visa situationer så jag började tycka synd om mig själv. Jag spelade och tog kliv i seriesystemet med LB07 tills vi trillade ner från Superettan. Fick lite provträningar från olika lag men jag började känna att jag började komma in i ålder, så jag valde att skriva på för FC Rosengård samtidigt som jag blev erbjuden en tjänst att jobba på mitt nuvarande jobb i Boost by FC Rosengård.

Jobba som fotbollstränare och i Boost by FC Rosengård hur går det?

Jag började i år som assisterade fotbollstränare, men lite efter sommaruppehållet valde dåvarande huvudtränaren att säga upp sig och jag fick uppdrag att ta över. Det är mer tid som går än vad man tror, som huvudtränare får jag planera träningar mer och tänka på helheten men samtidigt känner jag att jag har väldigt mycket erfarenhet inom fotboll och idag vill hjälpa unga med mina råd och erfarenhet. Det gör jag på jobbet också, jag känner att det sporten har givit mig mycket och det kan jag ge tillbaka till unga och berätta vikten med hur viktigt det är att träna och hålla igång. För det är inte bara tränings biten, mycket med självförtroende, skapa rutiner och allmänt för att förbättra den sociala biten. På så sätt trivs jag väldigt bra med mina nuvarande jobb.

Några kloka ord innan vi avslutar intervjun?

Livet är upp och ner, det kan kännas skit många gånger men med motgångar blir du starkare och växer som människa så sluta aldrig kämpa för det finns alltid en utväg och tänk positivt så blir saker och ting positiva! 

På bild från vänster: Kelly, Egzon och Ylli

Stort Tack Ylli!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *