Unga ledare driver ”Nattfotboll i Lindeborg”

Unga ledare driver ”Nattfotboll i Lindeborg”

Alan Asaad och Dylan Gomli, två unga killar från de egna leden driver idag nattfotbollen på Lindeborg. Där är alla välkomna att spela fotboll i åldern 15-25. Lördagar och söndagar mellan 19-22.

Alan Asaad och Dylan Gomli

Vilka är ni?
Alan heter jag, 21 år gammal uppväxt i Holma. Därav också varit aktiv i HUR sedan den grundades. HUR har betytt mycket för mig då det har varit som ett mellansteg för mig intill vuxenlivet. Annars är jag en väldigt tokig fotbollskille, spelar fotboll i division 1 södra för Torns IF. Pluggar, samtidigt som jag jobbar som elevassistent i Kroksbäcksskolan. Förhoppningsvis blir jag klar som mattelärare inom några år.

Jag heter Dylan, är också 21 år gammal. Uppväxt i Holma, också varit delaktig i HUR i alla fall de senaste åren med att bidra så mycket som jag kan. Jag pluggar till civilingenjör i Lunds universitet. Sidan om spelar jag även fotboll i FBK Balkan och jobbar som timanställd på Lockarps Gokart. Jag har alltid prioriterat skolan men samtidigt har fotbollen varit en del av mig då jag alltid har kunnat koppla av från plugget tack vare fotbollen.

Ni driver idag ¨Nattfotboll i Lindeborg¨ Varför tror ni att just ni är ledare för aktiviteten?
Vi tror att det delvis handlar om vår delaktighet i HUR men också arbetet vi har gjort och resultaten vi uppnått, både med HUR men också personligt. Samtidigt har vi vuxit som människor där vi har vunnit tillit och förtroende för människorna i våra verksamheter, vilket har gjort att vi idag får chansen att driva fotbollen under helgerna samtidigt som det är ett plus att vi båda kan fotboll och utmaningarna det för med sig.

Vad tror ni att nattfotbollen ger till ungdomar? Med tanke på att den satts på kvällarna och helgerna?
Fotboll är alltid kul! När och var man än spelar. Att vår fotboll är satt under sena tider på helgerna har många fördelar. Att bara ha tillgång till hallen under de här tiderna oavsett vad man gör ger unga människor alternativ i fritiden. Frågar man många av deltagarna vad de istället hade gjort, tror jag att de flesta hade svarat att de bara hänger. Därav är nattfotbollen ett utmärkt tillfälle att fånga upp unga som inte har så mycket att göra och ge de en positiv miljö där de kan utvecklas och göra något meningsfullt av livet. Det ger alltså ungdomarna en plats att vara på under kalla nätter, och att spela fotboll tillsammans i stor grupp skapar nätverk och kontakter för den enskilde ungdomen. Alla som besöker nattfotbollen behöver inte spela fotboll, en del kommer bara för att titta på eller bara umgås då det är kallt ute. Fotboll är den största sporten och det gör att det lockas mycket folk. Samtidigt är tiderna bra då en efter spelet blivit av med energi, kan gå hem och lägga sig. Vi tycker därför att nattfotbollen är ett utmärkt forum att vara på och uppmanar alla i målgruppen att komma och besöka oss.

Finns det några utmaningar i att vara ledare inom ¨nattfotboll¨
Det blir alltid en utmaning när man har ansvar. Speciellt när mycket folk kommer, nu senast hade vi cirka 30 personer som var med oss och spelade. Det krävs att vara trygg i sitt ledarskap med tanke på att det kommer mycket folk att man ska kunna prata framför alla, dela upp lagen och göra det så strukturerat så möjligt så att alla kan vara delaktiga och att vi håller oss till reglerna som tilldelas.

Stort tack för intervjun Alan och Dylan!

 Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *